Франция с труден успех над Беларус (видео)


В. Мухарски

Франция с труден успех над Беларус (видео)

Франция стигна до много труден успех с 4:2 при гостуването си на Беларус в мач от група "I" на световните квалификации. По този начин "петлите" временно се изравниха по точки с лидера Испания. Успехът им не дойде никак лесно, тъй като отборът на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка успя да стигне до обрат в края на мача.

В 32-ата минута беларусите откриха резултата след центриране от корнер. Тогава топката стигна до Филипенко, който я засече и въпреки намесата на Юго Лорис кълбото се озова в мрежата - 1:0. В началото на втората част Франк Рибери нахлу в наказателното поле и бе съборен от вратаря и реферът отсъди дузпа. Рибери реализира наказателния удар и възстанови равенството.

Десет минути по-късно домакините отново взеха преднина в резултата. Калачев стреля от трудна позиция и след нова неубедителна намеса на Лорис топката се озова отново във вратата му за 2:1. В 64-ата минута Рибери отново възстанови равенството, засичайки центриране на Валбуена. В следващите минути "петлите" обърнаха резултата в своя полза. Първо в 70-ата минута Самир Насри доведе нещата до 2:3, а в 73-ата минута Пол Погба сложи точка на спора, вкарвайки за 2:4.

Франция събра актив от 14 точки, колкото има и Испания, но "Ла Роха" е с мач по-малко. Беларус пък остава на дъното в класирането с едва 4 спечелени точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
141