Балотели вкарва за обрат над Чехия (видео)


И. Ангелов

Балотели вкарва за обрат над Чехия (видео)

Лидерът в Група Б на квалификациите за Световната купа в Бразилия през 2014-та - Италия, успя да постигне пълен обрат днес, когато у дома си прие Чехия. След като Либор Козак вкара за гостите през първата част, голове от Джорджо Киелини и Марио Балотели донесоха победата на италианците.

Италианците започнаха силно, но допуснаха гол в 19-ата минута след добра атака от Росицки и Жирасек, завършена от Козак. Още в 23-ата минута Балотели отговори, когато нацели гредата от добро положение в наказателното поле. Само след минута Супер Марио отново пропусна, отново от наглед невъзможна за пропускане ситуация.

Неизбежното се случи в 51-ата минута, след един корнер на Кандрева и лоша изява от Чех, Киелини завърши с гол. В следващата атака на домакините Балотели спечели дузпа срещу Селасие, който действа нескопосано в отбрана, а нападателят реализира от бялата точка за пълен обрат.

До края на мача Балотели спечели още няколко изгодни ситуации от Селасие, но Пирло не успя да се възползва. В крайна сметка Италия спечели с 2:1 и остава далеч пред всички в група Б.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88