Ходжсън: Поканата към Рууни не може да ме скара с Мойс


Н. Гавазов

Ходжсън: Поканата към Рууни не може да ме скара с Мойс

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън заяви, че внимателно ще изучи състоянието на нападателя Уейн Рууни, преди да го използва в приятелския мач с Шотландия следващата седмица. Както е известно, футболистът пропусна снощния двубой срещу Севиля и по-рано мача с АИК, а почти сигурно е, че няма да вземе участие в утрешната среща с Уигън за Суперкупата. Официалната версия е, че Рууни лекува травма, но британската преса предполага, че нападателят вече няма желание да облича червената фланелка. Тези опасения се засилиха, след като се разбра, че Ходжсън е поканил Рууни в отбора си за мача, който е следващата седмица и е в чест на 150-годишнината от основаването на Футболната асоциация на Англия.

Днес селекционерът на националния отбор разясни ситуацията.

"Поканата към Рууни няма да влоши отношенията ми с Мойс, с когото сме приятели. Дейвид напълно ме разбира, още повече, че нас ни очакват четири важни срещи. Не съм се виждал с футболистите от момента, в който напуснахме Бразилия преди три месеца. Имам нужда да се събера с всички. Дори и с тези, които не могат да вземат участие в двубоя, важно е да бъдем няколко дни заедно, защото ние сме колектив, отбор, национален тим", заяви Ходжсън.

"Дейвид и Уейн прекрасно разбират ситуацията. Когато Рууни дойде, ние ще проверим физическото му състояние. Знам, че Мойс няма нищо против, ако Уейн проведе известно време на терена, но ако не е готов, ние няма да го използваме", каза още наставникът на Англия.

 

  Сподели
85