Бразилия ще усложни още повече ситуацията за колебливата Аржентина


.

Бразилия ще усложни още повече ситуацията за колебливата Аржентина

Квалификациите от Зона КОНМЕБОЛ ни предлагат тази седмица една от най-големите битки в световния футбол – тази между Аржентина и Бразилия. Тя се е утвърдила през годините като номер 1 в Южна Америка, въпреки, че бразилците твърдят, че Уругвай е техният голям съперник, най-вече поради ужасяващата загуба, която урусите им нанасят на финала на четвъртото световно първенство през 1950 на Маракана.

Тъй като в Южна Америка има само една група, в която са всички тимове като се класират само първите 4 борбата е доста интересна. Петият играе бараж с четвъртия в зона КОНКАКАФ. До сега не е имало случай бразилците да пропуснат финалите и по всичко личи, че те отново ще се класират. За Аржентина обаче ситуацията е доста по-сложна. “Гаучосите” са едва 4-ти на две точки пред Еквадор и за тях тази квалификация се явява решаваща. По-нататък за място в 5-ата се борят още Уругвай, Колумбия и Венецуела.

Както вече споменахме Бразилия е лидер в класирането с крехка преднина пред Чили и стартиралият отлично Парагвай. През лятото Селесао триумфира в турнира а Купата на Конфедерациите и възвърна лидерството си в ранглистата на ФИФА. Треньорът Дунга показа, че не робува на имена и вика в националния само футболисти, които са в добра форма.

От назначаването на Диего Марадона за треньор на националния отбор Аржентина не е видяло почти нищо добро. Дори напротив, едно от пораженията на тима бе срещу непретенциозната Боливия с 6:1 през април. С идеята да се вземе преимущество над съперника мачът бе преместен от “Монументал” в Буенос Айрес на “Хиханте де Аройто” в Росарио.Смята се, че в този район феновете са едни от най-запалените. По-малкия и компактен стадион гарантира по-нажежена атмосфера.

Диего Марадона няма да моеж да разчита на услугите на Хонас Гутиерес от Нюкасъл, който е контузен. Негов заместник ще е Хесус Датоло от Наполи. Диего Милито също е аут за мача като вместо него ще видим Мартин Палермо. Атаката ще водят Меси и Тевес. Ветеранът Верон е под въпрос.

Дунга вероятно ще заложи на същия състав, който победи САЩ на финала за Купата на Конфедерациите. Разликата ще е само Елано на мястото на Рамирес. Изненадващо беше включването в последния момент на Адриано и на Жулио Баптища. Жуан е с контузия. Луисао е под въпрос.

Очакванията са за много оспорван мач,но това едва ли учудва някого. Всъщност от изключително значение е кой от двата отбора ще наложи своя стил. Домакините са притиснати до стената, докато бразилците определено ще играят по-освободено. При това положение най-добрият залог би бил равенството.  

Последни 5 мача:
Аржентина: ПЗППЗ
Бразилия: ППППП

Коефициенти в bwin:
Аржентина - 1,95
равен - 3,35
Бразилия - 3,45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
35