Блатер избяга от протестите в Бразилия


Н. Гавазов

Блатер избяга от протестите в Бразилия

Президентът на ФИФА Сеп Блатер изненадващо напусна Бразилия, където в момента се провежда Купата на Конфедерациите. Според пресслужбата на Световната централа заминаването на швейцареца е свързано със започващото в Турция Световно първенство по футбол (U - 20). В министерството на спорта на Бразилия обаче са силно изненадани, тъй като по предварителен план Блатер трябваше да остане в страната до края на турнира.

Заминаването на Блатер съвпадна със започналата в Бразилия акция на протест срещу разходите за провеждането на Мондиал 2014 (13.6 милиарда долара). Също така Блатер бе освиркван по време на мача на откриването на Купата на Конфедерациите, а по време на вчерашния митинг преди срещата на домакините с Мексико бяха издигнати плакати, че ФИФА е мафия. Малко след това последва изказване, че бразилците не трябва да намесват политиката във футбола и да решават вътрешните си проблеми чрез най-популярния спорт на планетата.

"Научихме новината от пресата. Но Блатер ще се върне в Бразилия следващата седмица за полуфиналите", заяви говорителят на министерството на спорта на южноамериканската държава Пауло Роси.

 

  Сподели
93