Киелини: Не съм Роберто Карлош


Н. Гавазов

Киелини: Не съм Роберто Карлош

Джорджо Киелини даде пресконференция в Рио де Жанейро, по време на която призна, че отборът на Италия не е играл правилно срещу Хаити. Както е известно, "адзурите" се подготвят за участие в Купата на Конфедерациите, която стартира през уикенда. Бранителят коментира и предстоящото участие на тима му в състезанието.

"Резултатът срещу Хаити е срамен, въпреки че можем да си намерим хиляда оправдания като горещото време и неправилната почивка. Ако двубоят бе завършил шест минути по-рано, тогава щяхме да спечелим с 2:0 и да говорим за съвсем различен мач. На моменти обаче може да се случи и на нас да не бъдем напълно фокусирани. Вече измина почти един месец от края на сезона в първенствата, така че не ни беше толкова лесно да се върнем обратно и да играем на предишното ниво. Сега обаче отново сме на терена и трябва да дадем цялата си енергия. В неделя започва Купата на Конфедерациите, който е много важен турнир за нас и искаме да се справим добре в него, особено в такава страхотна атмосфера, каквато има в Бразилия", заяви Киелини.

Джорджо бе използван като ляв защитник в световната квалификация с Чехия преди няколко дни, но призна, че това не му е силната роля.

"Ние можем да използваме много схеми и да има различни решения, но решението е на треньора. Аз мога да играя по левия фланг принципно, но все пак не съм Роберто Карлош. Още съм Джорджо Киелини", каза бранителят.

Много от италианските национали се наслаждават на плажовете в Рио, докато тече подготовката за Купата на конфедерациите.

"Само 15 минути бях на плажа, но виждам, че това е очарователно място, където футболът е всичко. Никога не съм бил в Рио преди и съм много любопитен", продължава Киелини.

Италия ще започне участието си в Купата на Конфедерациите с мач срещу Мексико в неделя.

"Мексико не се представя добре в квалификациите за Мондиал 2014, но това не променя нищо за нас. Те са силен отбор и имат футболисти, които могат да направят разликата. Трябва да бъдем добре подготвени за този мач и да преоткрием стила, с който се открояваме през последните години. Важното е да започнем силно в турнира и да не повторим участието си в Купата за Конфедерациите в Южна Африка", завърши защитникът.

 

  Сподели
112