Ван Гаал ще напусне националния отбор на Холандия


Н. Гавазов

Ван Гаал ще напусне националния отбор на Холандия

Луис ван Гаал обяви официално, че след края на Мондиал 2014 ще напусне националния отбор на Холандия. Ван Гаал оглави "оранжевите" за първи път през 2000-та година след уволнението на Франк Рийкард. Впрочем, специалистът остана на своя пост много малко време, след като воденият от него тим не успя да се класира за финалите на Световното първенство през 2002 година.

Десет години по-късно Луис замени на този пост Ван Марвайк, под чието ръководство холандците се провалиха на финалите на Евро 2012.

"Поех националния отбор с намерението да взема участие във финалните стадии на Световно или Европейско първенство. Това нещо все още не се е случвало в кариерата ми и аз ще направя всичко възможно да помогна на отбора да завоюва визи за Бразилия. След това ще си тръгна", заяви Ван Гаал по време на днешната си пресконференция в Хундерло, където Холандия се готви за приятелски мач с Индонезия на 7 юни и за контролата с Китай, която ще се състои четири дни по-късно.

"Постоянно ми се налага да вземам футболисти от други треньори и това не ми харесва. В края на краищата, повече ми харесва да бъда с играчите всеки ден и да участвам активно в работния процес", каза още наставникът на Холандия.

 

  Сподели
105