Малта - Италия: Без илюзии


Н. Гавазов

Малта - Италия: Без илюзии

Малта - Италия
Стадион: "Та Кали", Та Кали
Дата: 26.03.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Сердар Гьозюбиюк (Холандия)

Малта ще посрещне Италия в среща от квалификационна група В за Мондиал 2014. Островитяните са без спечелена точка в досегашните си четири мача в групата, успявайки да отбележат само едно попадение (при гостуването си на Чехия), а допуснаха 12, шест които в един мач - миналият петък в София. Впрочем, местните медии нарекоха поражението „шокиращо", но по всичко изглежда, че тези, които са дали това определение са пропуснали някои момента от мача, в който малтийците не показаха абсолютно никакви качества и ако българите бяха по-упорити, спокойно можеха да направят разликата двуцифрена. Малта е последна в групата и единствената интрига вероятно пред отбора е дали ще бъде спечелена точка в сегашните квалификации.

В приятелските срещи Италия обикновено не се раздава особено. В трите си последни мача „адзурите" предпочетоха да играят срещу сериозни съперници. Двубоят с Франция завърши с поражение, а срещите с Холандия и Франция завършиха наравно. Последният мач против петкратният световен шампион се получи поучителен и ярък, а резултатът в срещата устрои и двата съперника. 2:2 накара италианците да проверят себе си срещу един от най-трудните съперници в света, но и без този резултат е ясно, че Италия е фаворит в нашата група. Финалистът от Евро 2012 е лидер с десет точки от четири мача (едно равенство в София) и по всичко изглежда, че засега единственият сериозен конкурент на „адзурите" се явява България.

Пиетро Гедин вероятно ще заложи на същия състав, който беше пометен от „трикольорите" в петък - просто 60-годишният италианец не разполага с достатъчно качествени футболисти, на които да се довери. Единствената разлика от мача в София е да се заложи вместо на схема 3-3-2-1-1, на по-консервативната 4-4-2 или 4-4-1-1. Това означава, че Мифсуд ще остане на върха на атаката, Файла ще го подкрепя отзад или отдясно, а двойката централни защитници ще се изгради от Гимех и Камилери.

Както стана ясно днес от изказването на Прандели, специалистът ще обяви състава си 30 минути преди първия съдийски сигнал. Засега се знае, че Киелини няма да вземе участие в мача, но за сметка на това заместникът на Буфон - Федерико Маркети се завърна в строя. Не е изключено именно стражът на Лацио да започне като титуляр. Предположенията са, че Прандели ще заложи на схема 4-3-1-2 с Джакерини зад Балотели и Ел Шаарави, а Маркизио и Монтоливо ще патрулират по двата края на полузащитата.

Не бива да си правим никакви илюзии за този мач. Фаворитът в него е един. Впрочем, домакините също трезво са оценили своите шансове, но за тях самите фактът, че в  родината им пристига толкова класен отбор е събитие от световен мащаб. Вероятно поради тази причина специално за мача е организиран специален увеселителен парк, а също така и фен-зона, където италианци и малтийци ще обменят мнения. Относно нещата на терена, там се предполага, че гостите повече ще владеят топката, почти няма да предоставят шансове на своя противник, а за резултата може само да гадаем - той може да бъде от 0:6 до типично по италиански 0:1.

Прогноза за: Малта - Италия 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Малта:

11 септември Италия - Малта 2:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври Чехия - Малта 3:1 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември Лихтенщайн - Малта 0:1 (Приятелска среща)
06 февруари Малта - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
22 март България - Малта 6:0 (Квалификация за СП 2014)

Италия:

12 октомври Армения - Италия 1:3 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Италия - Дания 3:1 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември Италия - Франция 1:2 (Приятелска среща)
06 февруари Холандия - Италия 1:1 (Приятелска среща)
21 март Италия - Бразилия 2:2 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Малта - Италия

5 срещи
0 победи за Малта
0 равенства
5 победи за Италия
Голова Разлика: 17:2 за Италия

Коефициенти от bet365:
Малта - 34.00
Равен - 19.00
Италия - 1.05

Коефициенти от Offsidebet:
Малта - 26.00
Равен - 12.00
Италия - 1.04

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91