Ван Перси прекрати головата суша срещу Естония (видео)


И. Ангелов

Ван Перси прекрати головата суша срещу Естония (видео)

В една от срещите за квалификациите на Световната купа през 2014-та Холандия прие Естония в мач от Група Д, като домакините успяха да спечелят двубоя с 3:0. Головете за лалетата вкараха двамата нападатели на тима Рафаел ван дер Ваарт и Робин ван Перси, който претърпя най-дългия период в кариерата си без голове до този момент.

В 32-ата минута Ван Перси намери мрежата на Естония, но голът бе отменен поради засада. Само след 10 минути нов гол бе отменен за домакините. Робен прехвърли Парейко в този случай и отново решението бе засада.

В 47-ата минута обаче Ван дер Ваарт овладя добре една топка от Жанмаат и вкара. В 49-ата минута Парейко спаси удар на Ван Перси. В 57-ата минута нападателят на Манчестър Юнайтед отново можеше да вкара, но прати топката високо. В 72-ата минута обаче той успя от непосредствена близост да оплете мрежата за 2:0.

В 78-ата минута Мартин Вунк можеше да върне гол, но от близо запрати топката над гредата, което изглеждаше по-трудното от ситуацията. В 84-ата минута Ван Перси асистира на Рубен Шакен за последното попадение в срещата.

 

1.   Холандия




12т.
2.   Унгария




9т.
3.   Румъния




9т.
4.   Турция




6т.
5.   Естония




3т.
6.   Андора




0т.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
106