Рууни играл 90 минути срещу Бразилия с позволението на Сър Алекс


Н. Гавазов

Рууни играл 90 минути срещу Бразилия с позволението на Сър Алекс

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжъсн призна, че неговият колега Сър Алекс му е позволил да използва да използва нападателя Уейн Рууни през всичките 90 минути на приятелския мач против Бразилия. Както е известно, лидерът на „червените дяволи" изигра цял мач на „Уембли" в сряда вечер и помогна на тима си да постигне първа победа над „селесао" за последните 23 години.

Едновременно с това, следващата седмица Юнайтед ще се изправи в Мадрид срещу местния Реал в първи осминафинален мач от Шампионска лига и със сигурност Рууни ще започне като титуляр. Независимо от това обстоятелство, Ходжсън призна, че е успял да получи разрешението на Сър Алекс да използва максимално Уейн.

„Винаги разговарям с мениджърите, особено с тези, които дават играчи за националния отбор. Искам да ги запозная с моите мисли относно това, как бих искал да използвам услугите на техните възпитаници. Когато разговарях със Сър Алекс, той ми каза, че Уейн се завръща от травма и игровата практика ще му е от полза - аналогична е ситуацията със Смолинг. Повече се безпокоеше за Клевърли и Уелбек, които имат много мачове зад гърба си и им предстоят още срещи, не само двубоят срещу Реал. Откраднах 15 минути за Уелбек, но се надявам, че Сър Алекс ще ми прости", цитира Manchester Evening News думите на Ходжсън.

 

  Сподели
86