Ходжсън ще бъде внимателен с играчите на Сър Алекс


Н. Гавазов

Ходжсън ще бъде внимателен с играчите на Сър Алекс

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън увери наставника на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, че няма прекалено много да натоварва неговите играчи по време на приятелската среща с Бразилия тази вечер. Както е известно, за предстоящия двубой се готвят четирима представители на Юнайтед - Уейн Рууни, Дани Уелбек, Том Клевърли и Крис Смолинг. Много е голяма вероятността треньорският щаб на „Трите лъва" да задейства всеки дин от тях, като някой може да започне мача от първите минути.

В същото време „червените дяволи" още следващата седмица предстои да се изправят срещу Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига. Отчитайки ситуацията, Ходжсън призна, че не възнамерява да рискува здравето на играчите.

„Знам, че на Манчестър Юнайтед предстои важен мач от Шампионската лига. Не съм разговарял със Сър Алекс по този повод, но няма и нужда. Неотдавна сам бях клубен мениджър и разбирам, че Сър Фъргюсън иска да запазя неговите футболисти", заяви Ходжсън за Sky Sports.

„Мачът с Бразилия е приятелски, много важен мач, който ще се постараем да спечелим. Но аз не смятам да правя това за сметка на играчите, които след това ще пропуснат важни мачове и техните мениджъри след това няма да искат да ги пускат в националния отбор", каза още наставникът на Англия.

 

  Сподели
100