Льов: Ще бъдем разочаровани, ако не спечелим Мондиал 2014


Н. Гавазов

Льов: Ще бъдем разочаровани, ако не спечелим Мондиал 2014

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоаким Льов разказа за близките цели на своя отбор. Според немският специалист, Бундестимът се е прицелил много високо, а именно основен приоритет е добрата работа и в крайна сметка спечелването на Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

„Във финалния турнир на Мондиал 2014 ще имаме шанса да се конкурираме с най-добрите отбори в света. Не разглеждам това като допълнителен натиск, напротив, тази възможност е стимул за мен. Разбира се, трябва да си поставим високи цели, но не всичко се определя от това. Важното е модернизираме играта на отбора, така че вероятността за наша победа да се увеличи", сподели Льов.

„Аз получавам удоволствие от своята работа, ако виждам, че я върша успешно. Ако не спечелим титлата през 2014 година, ще бъдем разочаровани. От друга страна няма никакви гаранции, че успехът ще ни съпътства. Реалностите не винаги съвпадат с надеждите и мечтите. Трябва да уважаваме другите отбори и да осъзнаем, че не само ние искаме да спечелим трофея. По принцип е още рано да се говори за 2014 година. Недейте забравя, че все още не сме се класирали за финалите в Бразилия", каза още наставникът на Германия.

 

  Сподели
119