Ходжсън: Дженкинсън избра Англия


Н. Гавазов

Ходжсън: Дженкинсън избра Англия

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън заяви, че защитникът на Арсенал Карл Дженкинсън се е отказал от идеята да играе за представителния тим на Финландия и иска да свърже своето бъдеше единствено и само с „Трите лъва". Както е известно, зад гърба на Карл лежи участие за различни формации на скандинавската държава, тъй като майката на 20-годишния „артилерист" е гражданка на Финландия.

Дженкинсън до този момент все още не е играл за мъжкия отбор на тази страна и Ходжсън се надява, че това няма да се случи. В таен разговор с треньора на „Трите лъва" Дженкинсън, който в неделя тренира с възпитаниците на Рой, е потвърдил своето желание да защитава цветовете на националния отбор на Англия.

„Не ми трябваше много време да го уговарям. Кайл имаше проблеми с мускулите и поради това повикахме Карл да тренира с нас. Той и дотогава влизаше в моите планове. Повикахме го, но от по-рано знаехме, че няма да вземе участие в предстоящия мач с Полша. Това ми даде възможност да си поприказвам с него и да задам своите въпроси", сподели Ходжсън за ВВС.

„Не искам да го пусна за няколко минути и така да го лиша от право на избор. Но той сам е взел вече решение, въпреки голяма конкуренция, отколкото в отбора на Финландия. Той ми да даде д разбера, че желае да играе за Англия", допълва Рой.

 

  Сподели
116