Джон Тери сензационно завърши кариерата си в националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Джон Тери сензационно завърши кариерата си в националния отбор на Англия

Капитанът на Челси Джон Тери официално обяви за край на кариерата си в националния отбор на Англия. Бранителят дебютира за „Трите лъва" през юни 2003 година в мач срещу Сърбия и Черна гора. Джон проведе 78 мача в състава на националния отбор, последната от които стана гостуването на Молдова в рамките на квалификационния турнир за Мондиал 2014.

От август 2006 година Тери е капитан на англичаните и в тази си роля той изигра 34 срещи. До този момент защитникът два пъти беше лишаван от капитанската лента: първо, преди Мондиал 2010 заради любовната си афера с бившата приятелка на Уейн Бридж, а през февруари тази година заради обвиненията в расистки обиди към Антон Фърдинанд, което поведе след себе си оставката на Фабио Капело.

Днес 31-годишният защитник реши, че неговото по-нататъшно представяне в националния отбор е „невъзможно", а причините са преследването от страна на ФА, която въпреки решението на гражданския съд, повдигна срещу Тери обвинения.

„Днес аз обявявам за оттеглянето си от международната сцена. Искам да благодаря на треньорите, които ме призоваваха в националния отбор на Англия, където проведох 78 мача. Аз се наслаждавах на честа, оказана на мен и останалите футболисти, с които ме се наложи заедно да играя", се казва в изявление на Тери.

„Искам да благодаря на тях, запалянковците и на своето семейство за подкрепата и вдъхновението, което усещах по време на цялата си кариера в националния отбор. Да представям своята страна и да нося капитанската лента беше моя детска мечта. Това наистина е голяма награда", продължава бранителя.

„Винаги съм давал всичките си сили за отбора и решението за оттеглянето ми разбива моето сърце. Искам да пожелая на Рой и отбора успехи в бъдещето", каза още Тери.

„Правя днешното изявление в навечерието на дисциплинарното ми изслушване от ФА касаещо обвинения по мой адрес, защото чувствам, че ФА, преследвайки ме независимо от оправдателната присъда на съда, прави моето по-нататъшно участие за националния отбор невъзможно. Сега ще се съсредоточа върху представянето си в Челси и върху борбата за вътрешни и европейски трофеи. Искам да благодаря на запалянковците и клуба за тяхната подкрепа", завършва изявлението на Джон.

 

  Сподели
106