ЮАР ще зарадва феновете си с успех над Ирак


.

ЮАР ще зарадва феновете си с успех над Ирак

ЮАР и Ирак откриват турнира за Купата на Конфедерациите на “Елис Парк” в Йоханесбург. Това ще е генерална репетиция за домакините преди световното първенство догодина. По стадионите в най-южната африканска страна си двата среща 8 тима като освен домакините и шампиона на Азия. Тук са още европейския шампион Испания, първенецът на Океания Нова Зеландия, победителят в Копа Америка Бразилия, носителят на титлата на КОНКАКАФ САЩ, шампионът на Африка Египет и световният първенец Италия.

В група А освен ЮАР и Ирак са още и тимовете на Испания и Нова Зеландия. Така тази среща макар и първа се оказва решаваща за двата отбора, които вероятно ще си оспорят второто място. ЮАР като домакин не играе в световните квалификации, а подържа формата си с контролни срещи. Ирак е непознат съперник за Бафана. “Лъвовете” от Месопотамия обаче са силен. Това е сигурно, тъй като шампионатът на Азия не е сред най-леките. Да пребориш тимове като Япония, Южна Корея, Саудитска Арабия и Австралия е тежка задача, с която едва ли ще се справи средна европейска сила като България, например.

Проблемите на ЮАР са свързани с контузиите на Сюрпрайс Морири и Лукас Туала. Добрите новини обаче са, че Теко Модисе и далеч по-известния Стивън Пиенаар са възстановени и ще играят в мача.
  
Небезизвестният наставник на Ирак Бора Милутинович може да разчита на пълен състав за мача. Звездите на Иракл са най-вече в халфовата линия, където ще видим Нашат Акрам, Хавар Мохамед и Махид Карим.

Двубоят е доста по-труден за прогнозиране от късната среща между Испания и Нова Зеландия. Все пак везните накланят в полза на домакина, въпреки че равенството също не е изключено.

Вероятни състави:

ЮАР: Куне, Бут, Гакса, Масилела, Давидс, Мокоена, Сибая, Пиенаар, Модисе, Фантени, Паркър

Ирак: Гасид, Абас, Шакир, Рехема, Карим, Джасим, Маджед, Акрам,М Карим, Мохамед, Махмуд

Последни 3 мача:

ЮАР: ППЗ
Ирак: РЗР

Прогноза: ЮАР – Ирак 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
107