Италия - Малта: Адзурите този път няма да проявят снизхождение


Н. Гавазов

Италия - Малта: Адзурите този път няма да проявят снизхождение

Италия - Малта
Стадион: "Алберто Бралия", Модена
Дата: 11.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Анти Мунука (Финландия)

Италия ще приеме Малта в световна квалификация в рамките на втория кръг на група В, Зона „Европа". „Скуадра адзура" започна кампанията си с равенство 2:2 при гостуването си на България в мач, който донесе емоции на зрителите - италианците поведоха с 2:1 след като преди това губеха в резултата, но в крайна сметка гостите не успяха да запазят преднината си и допуснаха изравнителен гол след почивката. Никой в Италия не е доволен от точката в София, а общото мнение е, че „адзурите" са играли много слабо, без настроение, а шокиращото е, че в един мач италианците допуснаха два гола, т.е., колкото за цялата си квалификационна кампания за Евро 2012.

Малта ще излезе на „Стадио Алберто Бралия" след домакинска загуба 0:1 срещу Армения и мачът във вторник вечер се очертава наистина да бъде труден за островитяните. Поражението от арменците дойде след три поредни успеха в приятелски мачове срещу Лихтенщайн, Люксембург и Сан Марино, но в квалификациите за Евро 2012 Малта завърши на последно място в група F без победа, с девет загуби и само един равен мач срещу Грузия, с голова разлика 4- 21.

Добрата новина за Прандели при липсата на водещи изпълнители е добрата форма на Освалдо, което означава, че 26-годишният футболист ще започне като титуляр на върха на атаката. Джовинко получи много критики за играта си срещу българите и според последни информации от италианския лагер Матиа Дестро ще бъде вторият нападател срещу Малта. Наставникът на „адзурите" ще направи и други промени в състава: Матиа Касани от Фиорентина ще замени Маджо на десния фланг на отбраната, докато Пелусо или Огбоня ще бъдат използвани като ляв бек. Даниеле Де Роси е контузен и в халфовата линия вместо него ще видим Ночерино. Схема на игра 4-3-1-2 с Диаманти зад двамата нападатели.

В състава на Малта няма контузени или наказани футболисти, което означава, че селекционерът Пиетро Гедин ще може да използва същите играчи, които взеха участие в двубоя срещу Армения. Италианският специалист заложи в първия мач на трима в защитата и петима в средата на терена, но срещу Италия едва ли ще предприеме подобен ход и най-вероятно е да видим добрата, стара тактическа постройка 4-4-2 или в най-лошия случай 4-4-1-1 с Мифсуд начело на атаката.

Разочарованието в Италия от точката срещу България е много голямо, а критиките към отбора продължават с пълна сила, така че пред "Скуадра адзура" няма друга алтернатива освен победа, а и едва ли има любител на футбола, който да помисли за някакъв друг резултат срещу другия аутсайдер в групата. Въпросът е с каква разлика ще победят домакините и тук игра на точен резултат 3:0 или 4:0 е напълно разумно решение, като се има предвид, че най-голямата домакинска победа на Италия през последните години е 5:0 срещу Фарьорските острови.

Прогноза : Италия - Малта 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Италия:

24 юни Англия - Италия 0:0 - 2:4 след дузпи (Евро 2012, 1/4-финал)
28 юни Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)
01 юли Испания - Италия 4:0 (Евро 2012, Финал)
15 август Англия - Италия 2:1 (Приятелска среща)
07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)

Малта:

11 октомври Малта - Израел 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
29 февруари Малта - Лихтенщайн 2:1 (Приятелска среща)
02 юни Люксембург - Малта 0:2 (Приятелска среща)
14 август Сан Марино - Малта 2:3 (Приятелска среща)
07 септември Малта - Армения 0:1 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Италия - Малта

4 срещи
4 победи за Италия
0 равенства
0 победи за Малга
Голова Разлика: 15:2 за Италия

Коефициенти от bet365:
Италия - 1.025
Равен - 15.00
Малта - 51.00

Коефициенти от Offsidebet:
Италия - 1.01
Равен - 13.00
Малта - 41.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
93