Джерард: Трябва да се вярва в чудеса


Н. Гавазов

Джерард: Трябва да се вярва в чудеса

Капитанът на националния тим на Англия Стивън Джерард призова съотборниците си да запазят своята вяра в силите си, напомняйки им, че „понякога се случват и чудеса". Тази вечер англичаните започват кампанията си за Световното първенство в Бразилия през 2014 година като гости на Молдова и мнозина специалисти сред които Сър Боби Чарлтън и Питър Шилтън се изказаха скептично относно шансовете на отбора за успех на Мондиала.

Джерард обаче е настроен оптимистично. Полузащитникът на Ливърпул призна, че през годините „Трите лъва" не са успели да удовлетворят очакванията на футболната общественост, но въпреки това феновете трябва да запазят вярата си в своите футболисти.

„В разговорите си аз се старая да бъда честен и реалистичен. Защо да крия, че в момента ние не сме фаворити за победа на Мондиал 2014, но пък това не означава, че всички трябва да престанат да вярват в нас. Ние постоянно работим над подобряване на соята игра и извличаме поуки от грешките, извършени от нас по време на предишните турнири", сподели Джерард за Daily Express.

„Този отбор има всички шансове да стане по-добър през следващите няколко години. Никога не трябва да преставаш да вярваш във футболни чудеса. Те се случват и това е доказвано много пъти", каза още капитанът на Англия.

  Сподели
69