Германия - Фарьорски острови: Ще измъчат ли гостите Маншафта като през 2003 година?


А. Павлов

Германия - Фарьорски острови: Ще измъчат ли гостите Маншафта като през 2003 година?

Германия - Фарьорски острови
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 07.09.2012 г.
Час: 21:45 часа
Съдия: Боби Мадън (Шотландия)

Германия открива квалификационната си кампания за Мондиал 2014 с домакинство на Фарьорските острови. Това е двубой от Група C в световните квалификации в зона Европа. В групата се намират още Швеция, Ирландия, Австрия и Казахстан. Без съмнение големият фаворит са германците, които най-вероятно ще завършат на първо място в подреждането, докато Швеция, Ирландия и евентуално Австрия ще си оспорват втората позиция, даваща право на участие в баражите за класиране на СП-2014. В първия кръг от Група C почиват отборите на Швеция и Австрия, а освен мача на Бундестима с Фарьорските острови на 7-и семптември, на същата дата Казахстан ще играе на собствен терен срещу Ирландия.

Конкретно за срещата между Германия и Фарьорските острови можем спокойно да кажем, че всякакъв резултат, различен от успех за домакините, би бил невероятна изненада. По-паметливите от нашите читатели обаче със сигурност си спомнят срещата между двата отбора от 2003 година, когато немците играха безобрано слабо и спечелиха много трудно срещу скромния си съперник. В крайна сметка двубоят, който бе част квалификационния цикъл за Евро 2004, приключи с победа 2:0 за Маншафта и така немците се отърваха от това да запишат едно от най-срамните равенства в историята си.

Все пак трябва да се отбележи, че стилът и класата на тогавашния немски отбор нямат нищо общо с начина, по който днес играят талантливите момчета на Йоахим Льов. През 2003 година измъченият успех на Германия над Фарьорските острови бе възприет едва ли не като нормален, докато подобно представяне на Бундестима в утрешния двубой на "АВД Арена" определено ще предизвика силен отзвук във футболното общество.

Коефициентът от 1.010 за победа на Германия, който дава водещ букмейкър като bet365, показва ясно, че това ще бъде една крайно неравностойна битка. За да бъде тя наистина такава, домакините ще трябва да подходят сериозно към ангажимента си, защото един неуспешен резултат на старта на квалификациите за Мондиал 2014 определено няма да се отрази добре върху настроението в отбора.

В тази връзка Бундестимът ще търси победата срещу непретенциозния си опонент без голаджията Марио Гомес и Тони Кроос, който, за разлика от контузения Гомес, бе извикан в отбора, но продължава да лекува травма в таза и затова тренира на индивидуален режим. Днес помощникът на Льов, Ханзи Флик, обяви по време на пресконференция, че осем играчи в лицето на Мануел Нойер, Филип Лам, Марсел Шмелцер, Сами Кедира, Месут Йозил, Томас Мюлер, Марко Ройс и Мирослав Клозе ще започнат като титуляри в утрешния двубой. Това означава, че Гомес ще бъде заместен от Клозе, докато на мястото на Кроос най-вероятно ще излезе Йлкай Гюндоган. В центъра на защитата пък се очаква да действат Матс Хумелс от Дортмунд и Холгер Бадщубер от Байерн, което пък ще остави на пейката съотборника на Бадщубер при "баварците", Жером Боатенг, и капитана на Шалке Бенедикт Хьоведес.

От друга страна, гостите, в чиито редици почти всички състезатали играят за отбори от Скандинавия, нямат големи индивидуалности и там, както обикновено, ще се разчита на добра отборна игра. Можем да споменем все пак, че селекционерът на тима Ларс Олсен, който е датчанин по националност, в тази квалификационна кампания няма да може да ползва услугите на Рогви Якобсен. 33-годишният нападател на Фуглафьордур, който е рекордьор по отбелязани голове за Фарьорските острови (10), се отказа от участие в националния отбор преди година.

Иначе прави впечатление, че в тима на Олсен има двама доста опитни футболисти в лицето на Якуп Микелсен и Фроди Беняминсен. Вратарят Микелсен е на 42 години и има 72 срещи (без отбелязан гол) за националния отбор зад гърба си, докато халфът Беняминсен е записал дотук 69 участия, в които е съумял да се разпише пет пъти.

Дори и рутината на тези двама футболисти надали ще спаси гостите от загуба, която изглежда непредотвратима на фона на способностите, с които разполага Германия.

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

13 юни 2012 година Холандия - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
17 юни 2012 година Дания - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
22 юни 2012 година Германия - Гърция 4:2 (Евро 2012, 1/4-финал)
28 юни 2012 година Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)
15 август 2012 година Германия - Аржентина 1:3 (Приятелска среща)

Фарьорски острови:

07 юни 2011 година Фарьорски острови - Естония 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
10 август 2011 година Северна Ирландия - Фарьорски острови 4:0 (Квалификация за Евро 2012)
02 септември 2011 година Фарьорски острови - Италия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември 2011 година Сърбия - Фарьорски острови 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
15 август 2012 година Исландия - Фарьорски острови 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Германия - Фарьорски острови

2 срещи
2 победи за Германия
0 равенства
0 победи за Фарьорски острови
Голова разлика: 4:1 за Германия

Коефициенти от bet365:
Германия - 1.010
Равен - 21.00
Фарьорски острови - 41.00

Коефициенти от Offsidebet:
Германия -
Равен -
Фарьорски острови -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27