Меси и компания се разправиха с 10 от Германия (видео)


В. Мухарски

Меси и компания се разправиха с 10 от Германия (видео)

Аржентина победи Германия с 3:1 в контролна среща, която се състоя във Франкфурт. Интересното бе, че Бундестимът игра 60 минути с човек по-малко. Срещата започна с лек превес на „гаучосите“. В 9-ата минута Игуаин бе оставен сам, но от 4 метра стреля над вратата. В 26-а Рохо засече топката с глава, но ударът му бе неточен.

В 30-атаа минута Соса бе изведен в наказателното поле, където бе съборен на земята от вратаря Цийлер. Съдията отсъди дузпа, а освен това даде червен картон на Цийлер. Томас Мюлер напусна игра, а на негово място се появи резервния страж на немците - Тер Щеген, който спаси дузпата, изпълнена от Лео Меси.

Все пак в добавеното време на първата част Аржентина откри резултата. Ди Мария центрира от корнер, а в опита си да изчисти топката, Кедира я чукна нескопосано и си отбеляза доста нелеп автогол.

Малко след подновяването на играта Меси се реваншира за пропуска си от бялата точка и удвои преднината на своя отбор, след асистенция на Игуаин. Анхел Ди Мария в 73-а минута реализира страхотно попадение, след като бе точен с удар от 30 метра и направи резултата класически.

В последните 15 минути домакините заиграха доста по-добре и успяха да стигнат до почетен гол. В 81-ата минута Гьотце центрира отдясно към Хьоведес, който с глава от плонж вкара за крайното 1:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
110