България този път ще се справи с Кипър


В. Мухарски

България този път ще се справи с Кипър

България - Кипър
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 15.08.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Кристофър Лотие (Малта)

България посреща Кипър на стадион "Георги Аспарухов" в контролна среща, която ще бъде първият мач на селекционера на "трикольорите" Любослав Пенев пред родна публика. Въпреки това очакванията са "Герена" да бъде полупразен с оглед на скъпите билети, които бяха пуснати от БФС. Феновете недоволстват от факта, че за да наблюдават срещата ще трябва да платят 10 лева за сектор "А" или 5 лева за секторите "Г" и "Б". Голяма част от привържениците се шегуваха по форумите, че от БФС трябва да им плащат, за да отидат на стадиона, а не да искат от тях пари...

Селекционерът на националите Любо Пенев е доволен от факта, че няма контузени състезатели. Това е последната проверка на България преди серията от четири официални мача, които предстоят.

"Надяваме се, разбира се, на подкрепата на публиката. Това са играчите, които съм повикал и на тях ще разчитам за този мач. Това не означава, че не следим и други футболисти. Естествено, не ме радва ранното отпадане на евроучастниците ни, но това си е проблем на клубовете. Лично аз съм доволен от старта на първенството и представянето на футболистите. Момчетата са много мотивирани и концентрирани за предстоящия мач", заяви Любо Пенев.

"Искам моите момчетата да си избият от главата, че ще играем срещу слаб отбор. Всички знаят какво се случи в предишната ни среща с Кипър и имаме за какво да си връщаме. Нека другите отбори да ни подценяват, ако искат, но ние нямаме право да подценяваме никого. Всички имат равни шансове да получат повиквателни. Не искам да говорим за завръщане, за прощаване, за първи или за последни мачове", добави още Пенев, имайки предвид Мартин Петров и Димитър Бербатов, които пропускат срещата.

Освен тях Пенев няма да викне и Валери Божинов, като причината за това е, че той все още няма клубен отбор. Само трима футболисти Николай Михайлов, Александър Тонев и Петър Занев тренираха индивидуално и направиха по кратка тренировка дни преди срещата, тъй като се присъединиха последни към групата заради клубни ангажименти.

По всяка вероятност на вратата за България ще застане Николай Михайлов, а пред него в защита най-вероятно ще действат Бандаловски, Бодуров, Иван Иванов и Данчо Минев. В халфовата линия ще се разчита на Гаджев, Георги Миланов и Светьо Дяков, а по крилата ще дестват Тонев и Манолев. Атаката ще води, както винаги, Ивелин Попов.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - КИПЪР 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

България:

07 октомври Украйна - България 3:0 (Приятелска среща)
11 октомври България - Уелс 0:1 (Квалификация за Евро 2012)
29 февруари Унгария - България 1:1 (Приятелска среща)
26 май Холандия - България 1:2 (Приятелска среща)
29 май България - Турция 0:2 (Приятелска среща)

Кипър:

06 септември Исландия - Кипър 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Кипър - Дания 1:4 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Норвегия - Кипър 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
11 ноември Кипър - Шотландия 1:2 (Приятелска среща)
29 февруари Кипър - Сърбия 0:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

България - Кипър

12 срещи
11 победи за България
0 равенства
1 победа за Кипър
Голова Разлика: 30:8 за България


Коефициенти от bet365:
България - 1.57
Равен - 3.80
Кипър - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
България - 1.53
Равен - 3.75
Кипър - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156