Венгер: Ван Перси бе най-добрият нападател на европейското първенство


А. Павлов

Венгер: Ван Перси бе най-добрият нападател на европейското първенство

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер скочи в защита на Робин ван Перси, след като в Холандия нападателят беше масово критикуван за представянето си на Евро 2012. Преди шампионата в Полша и Украйна Ван Перси направи невероятен сезон с Арсенал. Нападателят отбеляза 30 гола във Висшата лига и с това стана голмайстор на английското първенство. Така от него се очакваше да поведе холандската атака към спечелване на европейските финали. Той обаче се оказа един от многото разочаровали футболисти в отбора на холандците, които отпаднаха още в груповата фаза на турнира, без да спечелят точка.

След това Ван Перси бе обвинен в арогантност и в липса на добър завършващ удар от хората в Холандия, които твърдяха, че в националния отбор стрелецът не може да покаже нивото, което поддържа в клубния си тим.

Въпреки това Арсен Венгер чувства, че критиката, насочена към неговия играч, е била прекалено сурова. Французинът смята, че Ван Перси продължава да бъде най-добрият нападател не само в Холандия, а също и в света. "От страна на холандците Робин ван Перси заслужава повече доверие, отколкото получава. Мисля, че той все пак беше най-добрият нападател на европейския шампионат. Гледах всички негови мачове. Ако погледнете спринтовете, които той направи, подаванията му. Всичко наистина беше много добро. Той не се възползва от някои от своите шансове, но това се дължеше на умората. Робин е с класа над останалите нападатели. И с класа над Хунтелаар", коментира Венгер.

  Сподели
109