Испания - Франция: Мачът няма да бъде лесен за шампионите


Н. Гавазов

Испания - Франция: Мачът няма да бъде лесен за шампионите

Испания - Франция
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 23.06.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Световният и европейски шампион Испания ще се изправи срещу Франция в четвъртфинален мач от Европейското първенство по футбол - „Ла Фурия" ще направи следващата крачка по пътя на това да влезе в историята и да стане единственият тим печелил последователно трети голям турнир. Срещу себе си обаче испанците имат един амбициозен отбор, който ще иска да покаже, че фиаското от ЮАР е някъде далече - новата Франция с опитния и амбициозен Лоран Блан ще се изпречи на пътя на Дел Боске и неговата Испания, за да напомни, че е фактор и сила в европейски футбол.

Испания очаквано завърши на първо място в група С на Евро 2012, но това не стана толкова лесно както си мислят някои. В първия мач срещу Италия тимът от Пиринеите излезе със схема от шестима полузащитника и без нито един нападател и срещайки организирания тим на „Скуадра Адзура" хората на Дел Боске не създадоха много опасности пред вратата на противника и дори губеха в резултата. В крайна сметка с гол на Фабрегас шампионите избегнаха поражението, а срещу Ирландия си върнаха първото място в групата, побеждавайки с 4:0 островитяните в мач, в който Фернандо Торес изригна и напомни за най-добрите си времена. Мачът срещу Хърватия не беше никак лесен за испанците и дори хората на Билич имаха своите шансове за отбелязване на гол, а испанците за втори път от началото на първенството показаха, че изпитват затруднения, когато противникът променя игровата си постройка в хода на мача. Шампионите победиха с гол на Навас, но така и не успяха да ни убедят в превъзходството си и в това, че могат да измислят нещо повече от станалите традиция многоходови монотонни подавания.

Франция започна кампанията си на Евро 2012 срещу Англия в мач, който и двата тима не искаха да загубят. Срещата завърши наравно 1:1, след като „трикольорите" бяха догонващия отбор, но въпреки това хората на Лоран Блан оставиха впечатлението, че са по-добрия отбор. Вторият мач се оказа много лесен за французите, а победата с 2:0 над Украйна даде големи шансове на отбора да завърши на първото място в групата. В последният си двубой срещу Швеция обаче Франция просто не се появи на терена - Бензема започна добре и след това се загуби някъде по терена, Рибери пропускаше пас след пас, а скандинавците доминираха изцяло в халфовта линия и в предни позиции, където Рами и Мексес имаха огромни главоболия с Ибрахимович.

Висенте дел Боске не е привърженик на експериментите и ще използва един и същ стартов състав. Въпросителната е дали да започне с Фернандо Торес или да предпочете постройката от мача срещу Италия с Фабрегас начело на атаката. Испанецът вероятно ще се спре на първия вариант, макар че Негредо и Йоренте също чакат своя шанс. Така или иначе, схемата на игра ще е 4-3-3 с Иниеста отляво, ако Фернандо започне титуляр, тогава отдясно Давид Силва и Фабрегас ще се борят за място в основния състав.

Единственият отсъстващ за Франция е Филип Мексес, чийто втори жълт картон в груповата фаза го извади от сметките на Лоран Блан, но така пък Лоран Кошчелни получи шанса да докаже, че е достоен за място сред титулярите. Вариантите за тактическата схема са два. При първият французите могат да излязат с 4-3-3 с Кабайе, Диара и М'Вила в средата на терена. Вторият вариант е постройка от 4-1-4-1 с Бензема самотен нападател и Диара в опорната зона. Бен Арфа отива на пейката след като не впечатли с представянето си, може би Малуда ще започне мача или треньорът ще се довери на М'Вила - това няма как да разберем и решението ще е изцяло лично на Блан.


Статистика (средно на мач):

- Удари: Испания - Франция 20-20
- Голове: 2 -1
- Нарушения: 13-13
- Засади: 3-1
- Спечелени въздушни двубои: 51% - 49%
- Владеене на топката: 70% - 57%
- Дълги пасове: 58 - 49
- Къси пасове: 699- 500
- Точни пасове: 90% - 87%
- Корнери 9 - 8

Според повечето специалисти и букмейкъри фаворит за спечелване на мача е Испания. Определено французите не разполагат с добра защита и най-добрите им играчи се намират в по-предни позиции, където обаче Бензема не е в много добра форма, а и Насри не впечатли чак толкова. От друга страна Испания е най-предсказуемият отбор (не ме разбирайте погрешно - не най-слабият) и отсега е ясно какво може да очакваме от шампионите. Случайно ли е тогава, че испанците имаха проблеми срещу италианците и хърватите? В този смисъл бих казал, че Испания може да е фаворит, но на книга и до първия съдийски сигнал. След него 22-та ще се вкопчат в люта битка, а победител може да бъде всеки един отбор. Очаквам Бензема да вкара гол, а дали испанците ще отбележат един или два - това зависи от много неща, включително и от психологическия климат във френския лагер. Инстинктът ми подсказва, че Блан все пак е стегнал подчинените си след фиаското срещу Швеция, от което следва, че мачът няма да бъде никак лесен за хората на Дел Боске и те отново ще имат същите проблеми както срещу хърватите и италианците. Какво по-хубаво за нас от това да станем свидетели на една забавна и вълнуваща игра?

Прогноза за: Испания - Франция 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Испания:

30 май Испания - Южна Корея 4:1 (Приятелска среща)
03 юни Испания - Китай 1:0 (Приятелска среща)
10 юни Испания - Италия 1:1 (Евро 2012, Група С)
14 юни Испания - Ирландия 4:0 (Евро 2012, Група С)
18 юни Хърватия - Испания 0:1 (Евро 2012, Група С)

Франция:

31 май Франция - Сърбия 2:0 (Приятелска среща)
05 юни Франция - Естония 4:0 (Приятелска среща)
11 юни Франция - Англия 1:1 (Евро 2012, Група D)
15 юни Украйна - Франция 0:2 (Евро 2012, Група D)
19 юни Швеция - Франция 2:0 (Евро 2012, Група D)


Досегашни срещи:

Испания - Франция

30 срещи
13 победи за Испания
6 равенства
11 победи за Франция
Голова Разлика: 57:35 за Испания

На Европейски първенства:

3 срещи
0 победи за Испания
1 равенство
2 победи за Франция
Голова Разлика: 5:2 за Франция


Коефициенти от bet365:
Испания - 1.83
Равен - 3.50
Франция - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Испания - 1.85
Равен - 3.35
Франция - 4.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
31