Англия не си даде много зор срещу Белгия


В. Мухарски

Англия не си даде много зор срещу Белгия

Англия победи Белгия с минималното 1:0 в контролна среща, играна на "Уембли" в Лондон. Двубоят по скоро ще се запомни като дебютен за употребата на технологично средство на двете голлинии, но до намесата му не се стигна. Дани Уелбек отбеляза единственото попадение, но тимът определено не убеди с представянето си и отново действаше колебливо, а освен това допусна и доста атаки към вратата си.

В 17-ата минута Фелайни опита да изведе Мартенс, който блъсна в гърба затворилия го Гари Кейхил, който удари главата си в Джо Харт. В крайна сметка Джолиън Лескът замени бранителя. В 36-ата минута Англия поведе след като топката бе отнета близо до центъра на терена, където Ашли Йънг пусна към Дани Уелбек в наказателното поле, който само копна топката над вратаря на съперника - 1:0.

В самия край на първото полувреме домакините бяха близо до втори гол, но Стивън Джерард не успя да намери далечния ъгъл на вратата на гостите. След почивката  двата тима си размениха по някоя друга атака. В 78-ата минута защитникът Жиле стреля мощно отдалеч и топката се удари от външната страна на дясната греда на вратата пазена от Харт. Дефо пропусна на два пъти за домакините и в крайна сметка срещата завърши с минимална победа за Англия.

  Сподели
92