Скромна Англия надви Норвегия


И. Ангелов

Скромна Англия надви Норвегия

Рой Ходжсън започна с победа начело на английския национален отбор, който за срещата днес имаше известни проблеми откъм контузени играчи. Тима на Англия надделя с минималното 1:0 Норвегия, като срещата бе спокойно изиграна от двата тима, с лек превес на гостите от острова. Голът вкара играчът в най-добра форма за Трите лъва - Ашли Йънг, като сега той има 6 попадения в последните си 9 мача с националната фланелка.

Рой Ходжсън избра интересна схема на игра, която се оказа изключително удобна за крилото на Манчестър Юнайтед. При 4-4-1-1, той заигра точно зад Анди Керъл на върха и това му позволи да си създаде множество ситуации. Той реализира с една от първите си - в 9-ата минута той напредна през защитник и мощно с неудобния си ляв крак намери гола.

Към края на полувремето Англия отстъпи, но Джерард подаде една балонна топка към Йънг на границата на наказателното поле, а крилото опита атрактивно да завърши без подготовка, но не успя. През втората част Англия пак започна силно, като в един момент Фил Джоунс нацели гредата, и към 50-ата минута Норвегия отново натисна без успех. Получиха се и нови контузии за тима на Ходжсън - Бари се присъедини към Джонсън и Уелбек, както и Скот Паркър. Изглежда тима няма късмет преди Евро 2012.

  Сподели
85