Гари Невил назначен за треньор в национала на Англия


И. Ангелов

Гари Невил назначен за треньор в национала на Англия

Бившият защитник и капитан на Манчестър Юнайтед и Англия Гари Невил бе назначен като треньор в спомагателния състав на Рой Ходжсън. Невил е подписал за период от 4 години с английската Футболна Асоциация, като той има нива УЕФА А и УЕФА Б на треньорски умения. Рой Ходжсън е искал някого, когото играчите уважават:

"Рой ме помоли да стана част от неговия екип и да работя с националния отбор. Това е чест за мен и е специален момент. Нямах никакво съмнение и отговорих на момента за приемането на тази роля. Сега очаквам с нетърпение работата до Рой и тима на Еврото, както и на следващите две състезания."

По време на успешна кариера като играч и 85 мача за национала, след спечелване на множество шампионатни титли с Манчестър Юнайтед и Шампионска лига, Невил е представлявал Англия на Евро 96, 2000, 2004, Световната купа през 98-ма и 2006-та години. След пенсионирането си Невил заработи за Sky Sports и стана един от най-популярните анализатори на телевизията. Той се присъединява към останалите треньори в тима - Рей Люуингтън и треньорите на вратарите Рей Клемънс и Дейв Уотсън. 

"Гари е постигнал толкова много в играта с Манчестър Юнайтед и Англия. Той има нужните лицензи от УЕФА и е много уважаван сред колегите си, заради опита, който притежава. Още с първата ми среща с ФА аз обясних, че Гари е някой, който аз искам при мен. Мисля, че е важно да имаме млад треньор, който да познава съблекалнята и да има опит на национално ниво. Той е представлявал Англия на най-важните формати през години и това го прави безценен."

  Сподели
99