Блажиковски: Лесно се играе срещу Кристиано Роналдо


Н. Гавазов

Блажиковски: Лесно се играе срещу Кристиано Роналдо

Полузащитникът на националния отбор на Полша и Борусия Дортмунд Якуб Блажиковски изрази съжаление относно това, че неговият отбор не успя да победи Португалия в приятелски мач, който завърши при резултат 0:0. Както е известно, гостите владееха повече топката, но без да имат възможност да създадат опасни положения за гол, докато атаките на домакините бяха по-остри, а пропуските на Пешко и Йелен спасиха португалците от поражение.

„Не искам да акцентирам на негативните аспекти от мача. Да, съперникът повече владееше топката, но не забравяйте, че нашата игра се състои на основата на контраатаките. Понякога е по-добре да позволиш на съперника да играе и да изчакаш момента, при който може да атакуваш бързо", заяви Блажиковски за Channel 21 Shop.

„Как се играе срещу Роналдо ли? Той не блестеше, защото ние не му позволихме да покаже най-добрите си качества. Когато получаваше топката моментално го атакувахме с двама защитника и той се принуждаваше да подава на някой съотборник. Именно това планирахме преди мача - да не му позволим да действа свободно. Можехме да победим, ако имахме повече късмет, но като цяло проведохме добър мач", каза още полузащитникът на Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
153