УЕФА отменя приятелските мачове през август


Н. Гавазов

УЕФА отменя приятелските мачове през август

Станаха известни допълнителни подробности от днешното споразумение между УЕФА и водещите европейски отбори. Според информация на Sky Sports, футболните чиновници от Стария континент са се съгласили с искането на представителите на водещите клубове да не се играят приятелски мачове на национално ниво през месец август и по такъв начин, в този отрязък от време повече няма да се провеждат дубои между представителните тимове на страните.

Както е известно, седмица преди старта на новия сезон във Висшата лига на Англия, „Трите лъва" трябваше да играят с Холандия - мачът беше отменен заради безредиците в Лондон, но преди това много от мениджърите се изказаха негативно, обосновавайки се, че така се нарушава подготовката на отборите.

Асоциацията на европейските клубове (АЕС), в която членуват и английските Арсенал, Астън Вила, Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл се е обърнала към УЕФА с предложение повече да не се определят дати за мачове през август.

УЕФА се е съгласила с предложението, но сега то трябва да бъде одобрено от ФИФА. От АЕС смятат да не се предават и настояват през следващите две години да бъдат определени само 9 прозореца за приятелски срещи на националните отбори, в които всеки национален отбор има право да провежда 2 приятелски мача, разделени от няколко дни. От Акацията настояват също така да бъде преустановена практиката за провеждане на единични приятелски срещи.

 

  Сподели
64