Удар за Англия - Дарън Бент отпадна от Евро 2012


Н. Гавазов

Удар за Англия - Дарън Бент отпадна от Евро 2012

По всичко изглежда, че надеждите на Дарън Бент да играе за Англия на финалите на Евро 2012 се разбиха след като тази вечер беше потвърдено, че той ще бъде извън игра за период от около три месеца заради разкъсани сухожилия на глезена, съобщи Sky Sports. Нападателят на Астън Вила посети една от най-добрите клиники в Лондон в понеделник следобед и най-лошите му страхове бяха потвърдени.

Това означава, че е малко вероятно нападателят да бъде на разположение до края на май, т.е. около седмица преди началото на Европейското в Полша и Украйна. Очакванията бяха, че Бент щеше да играе ключова роля за „Трите лъва" след като Уейн Рууни е наказан за първите два мача от състезанието.

Това е огромен удар за Дарън, който отчаяно се надяваше да вземе участие в голям турнир за първи път, след като беше несправедливо пренебрегван през 2006 и 2010 по време на финалите на Световните първенства по футбол.

От Астън Вила потвърдиха неприятната новина.

„Дарън Бент бе подложен на сканиране и посети един от най-добрите специалисти в Лондон. Той ще бъде извън терена за период от 12 седмици заради разкъсани сухожилия на глезена на левия си крак, които получи в мача срещу Уигън и е малко вероятно да играе отново този сезон. Дарън ще се подложи на допълнителна проверка след седем дни, за да се определи необходимостта от операция", се казва в изявление на Вила.

 

  Сподели
98