ФА: Имаме предпочитания към един англичанин


Н. Гавазов

ФА: Имаме предпочитания към един англичанин

Председателят на Футболната асоциация на Англия (ФА) Дейвид Бърнстайн заяви, че следващият старши-треньор на „Трите лъва" ще бъде англичанин или британец, но трябва преди всичко да бъде „най-подходящия" човек за поста. Източници от централата обаче съобщават, че ФА е готова да разгледа кандидатури и на отвъдморски специалисти, включително ирландски и уелски кандидати, което е доста изненадващо като информация.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап се очертава като фаворит за поста, който бе овакантен от Фабио Капело, въпреки че днес наставникът на „шпорите" категорично заяви, че не желае да оглави представителния тим на страната си.

Стюърт Пиърс, който е начело на младежкия национален отбор на Англия, както и н Олимпийския отбор на Великобритания бе назначен за временно изпълняващ длъжността старши-треньор на националния тим на Англия и ще води „Трите лъва" в мача им срещу Холандия - информация, за която FUTBOL TV съобщи по-рано през деня.

На въпроса, кой ще заеме мястото на капело, Бърнстайн бе категоричен, че това ще бъде англичанин.

„Не, той определено ще е англичанин. Ясно е, че всички искат англичанин. Позицията ни остава непроменена. Имаме предпочитания към една личност, но в края на краищата искаме най-добрия човек. Но на настоящия етап не искаме да бързаме. Това е задача с висок приоритет и ние ще и отделим особено внимание", заяви Бърнстайн за Sky Sports.

 

  Сподели
97