Официалната топка на Евро 2012 ще се казва Танго 12


Н. Гавазов

Официалната топка на Евро 2012 ще се казва Танго 12

Пет дни преди провеждането на церемонията по тегленето на жребия за финалната част на Европейското първенство през 2012 година, беше разкрита още една тайна от украино-полския турнир. Стана известно името на официалната топка на шампионата, въпреки че организаторите направиха всичко възможно да запазят тайната за 2 декември, когато ще станат ясни и групите. „Танго 12" - именно това е името на топката на Евро 2012!

Топката продължава историята на марката "Танго", първата от които се появи през 1978 г. Това стана на Световното първенство в Аржентина. На Евро 1980 в Италия разработиха специалната "Танго Италия", а на Мондиал 82, където поляците завоюваха бронзови медали - "Танго Испания".

С "Танго Мондиал" се игра на Евро 84 г, а на Световното първенство през 1988 г. с "Танго Европа".

„Футболната топка за ЕП догодина е революционно постижение на нашата компания. Тя е разработка съобразена с всички изисквания и пожелания на футболистите. В момента с нея тренира отборът на Байерн Мюнхен и този на Милан. Според отзивите на футболистите, това е най-добрата топка", заяви изпълнителният директор на компанията "Адидас" Херберт Хайнер.

Официално футболната топка за ЕП 2012 ще бъде представена на 2 декември по време на жребия в Киев.

 

  Сподели
95