Роналдо изпрати Португалия на мястото си в Евро 2012


И. Ангелов

Роналдо изпрати Португалия на мястото си в Евро 2012

След безупречно представяне и трагично съдийство в Португалия, домакините приеха и прегазиха Босна и Херцеговина с 6:2. Кристиано Роналдо блестеше днес, а съотборниците му не отстъпваха по класа. Съдиите обаче проспаха две чисти дузпи в полза на домакините в първата част, а признаха нередовен гол от засада за гостите.

Мачът започна силно за домакините. Роналдо вкара още в 8-ата минута от свободен удар. Според статистиката топката е летяла 29 метра със скорост 96 км/ч. В 24-ата минута Нани повтори ситуацията от игра. От 33 метра той запрати топката в ъгъла на вратата с мощен параболичен шут. Гостите обаче не се предадоха и стигнаха до попадение от дузпа в 41-ата минута - точен бе Мисимович.

Втората част предложи множество интересни моменти. В 53-ата минута Роналдо бе изведен сам и преодоля вратаря Бегович, като след това вкара на празна врата. Лулич бе изгонен в тази ситуация, защото се нахвърли да спори за несъществуваща засада на Роналдо. В 65-ата минута обаче от нищото Португалия получи гол. Спахич вкара от засада, след статично положение и разбъркване. 

Последва гол на Елдер Пощига в 72-ата минута. Кристиано Роналдо подхвана атака по фланга, пусна топката в центъра и Микаел намери Пощига по перфектен начин. Нападателят завърши със силен удар с левия крак. Велосо вкара в 80-ата минута, а Пощига се повтори в 82-ата.

  Сподели
88