Капело затвори вратата на Трите лъва за Бекъм


Н. Гавазов

Капело затвори вратата на Трите лъва за Бекъм

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело заяви, че не планира да повика полузащитника Дейвид Бекъм на Евро 2012. Италианският специалист подчерта, че футболистът може да играе за сборният отбор на Великобритания на Олимпийските игри през следващото лято, но на Европейското първенство в Полша и Украйна няма да присъства.

Участието на Бекъм на Олимпиадата в Лондон обаче не е толкова сигурно, защото съставът на олимпийския отбор на Великобритания ще бъде определян от Стюърт Пиърс, а не от Капело, така че последна дума ще има 49-годишният специалист.

36-годишният Бекъм в момента защитава цветовете на американския Лос-Анджелис Галакси и се явява един от водещите играчи на отбора. В момента калифорнийският тим достигна до финал в Мейджър лигата, където на 20 ноември ще се изправи срещу Хюстън Динамо.

В своята кариера Бекъм е изиграл за националния отбор на Англия 115 мача. През миналата година той претендираше за участие на Мондиал 2010, но контузия му попречи да присъства на турнира.

 

  Сподели
87