Хърватия няма да допусне изненада срещу Турция


Н. Гавазов

Хърватия няма да допусне изненада срещу Турция

Хърватия - Турция
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 15.11.2011г.
Час: 21:05
Съдия: Педро Проенса (Португалия)

Хърватия приема Турция в среща-реванш от баражите, които трябва да определят кой от двата тима е по-достоен да попадне на финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна. Ако се вгледаме и в четирите плейофни срещи, които ще се играят във вторник вечер, именно сблъсъкът между двете балкански страни обещаваше да бъде най-оспорван и интересен. В действителност обаче, интригата се загуби след мача на „Тюрк Телеком", защото хърватите разгромиха турците с 3:0 и на практика си осигуриха визи за Полша и Украйна. Хората на Билич нито за минута не загубиха контрол върху ситуацията на терена, възползваха се от слабостите в защитата на своя противник и поне в първата среща показаха, че като отбор са много по-стойностен от този на противника си, въпреки че според повечето специалисти, основната причина за разгрома на домакините е страхливото поведение на Хидинг, който на собствена земя излезе с един нападател в атака, който ставаше лесна плячка за хърватските бранители - на практика, южните ни съседи не отправиха нито един опасен удар в посока на Плетикоса.

Чорлиука и Дуймович отпадат от групата за мача, поради получени картони, което означава, че Памич може да направи своя дебют, както и Вукойевич да започне като титуляр в центъра на полузащитата. Ловрен и Върсалко продължават да лекуват травми. Сехмата на игра ще бъде 4-4-2.

Гуус Хидинк обеща да направи някои промени в състава от първата среща и за мача в Загреб да заложи на повече младежи. Това означава, че на вратата Синан Болат ще започне вместо Волкан, а дисквалификацията на Балта, Туран, Белозоглу и Сариоглу ще даде шанс на Койбасъ, Тьоре, Ипек и Еркин. Интересно ще бъде да видим дали гостите ще излязат с променена тактическа постройка или тя ще остане старата 4-5-1, но най-вероятно тази схема ще предпочете Хидинг.

След капитулацията в петък, нещата няма как да станат по-лоши за отбора воден от Хидинг. Със сигурност холандеца загуби и доверието в играчите си, особено след днешните публикации в пресата, че той ще бъде уволнен веднага след утрешния мач. Въпреки това, аз смятам, че турците ще играят за своята чест, ще бъдат много по-внимателни в защита и няма да се превърнат в лесна плячка за домакините, така както мнозина очакват. По-вероятно е гостите да загубят с минимален резултат, но не бива да изключваме и едно евентуално равенство.

Последни 5 изиграни срещи:

Хърватия:

02 септември Малта - Хърватия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Хърватия - Израел 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Гърция - Хърватия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Хърватия - Латвия 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
11 ноември Турция - Хърватия 0:3 (Квалификация за Евро 2012, Плейоф)

Турция:

02 септември Турция - Казахстан 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Австрия - Турция 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Турция - Германия 1:3 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Турция - Азербайджан 1:0 (Квалификация за Евроа 2012)
11 ноември Турция - Хърватия 0:3 (Квалификация за Евро 2012, Плейоф)


Досегашни срещи:

Хърватия - Турция

5 срещи
2 победи за Хърватия
3 равенства
0 победа за Турция
Голова Разлика: 8:4 за Хърватия


Коефициенти от bet365:
Хърватия - 1.70
Равен - 3.60
Турция - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Хърватия - 1.75
Равен - 3.40
Турция - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118