Ягиелка няма да играе срещу Швеция


Н. Гавазов

Ягиелка няма да играе срещу Швеция

Фил Ягиелка бе освободен от лагер-сбора на националния отбор на Англия и се завърна в разположение на своя клуб в Евертън, съобщи новината Sky Sports, позовавайки се на информация на Футболната асоциация на Англия (ФА). Защитникът, който направи блестящ мач срещу Испания не е получил травма по време на въпросния двубой, но Капело е преценил, че е по-добре 29-годишният футболист да се прибере на „Гудисън парк", където да лекува счупения си пръст.

Като изключим напускането на Агбонлахор в четвъртък, това означава, че всички останали 23 играчи в отбора на Фабио Капело се очаква да присъстват на сутрешната тренировка на „Колни Комплекс" в Лондон преди приятелският мач утре вечер с Швеция.

Капело вече напомни, че Даниел Стъридж ще започне като титуляр, а Джон Тери ще носи капитанската лента. Джолиън Лескът също ще започне като титуляр, което според специалистите означава, че защитникът на Сити вече е укрепил позициите си да присъства на Евро 2012, още повече, че той показа страхотно взаимодействие с Ягиелка.

„Аз съм здрав. Нищо лошо няма с мен, освен един счупен пръст. Може би ще отнеме четири седмици, за да оздравее. Но ще бъда на инжекции заради болката. На мен ми се плаща да играя футбол, така че просто ще продължа да играя на инжекции, толкова е просто", заяви Ягиелка.

 

  Сподели
97