Бащата на Балотели: Поставям му оценка осем от десет


Н. Гавазов

Бащата на Балотели: Поставям му оценка осем от десет

Бащата на Марио Балотели е преизпълнен с гордост, че синът му се превръща в една от сензациите в Италия. Както е известно, нападателят на Манчестър Сити вкара първия гол за „адзурите" при победата с 2:0 над Полша и асистира за попадението на Джампаоло Пацини, което накара медиите на Апенините да засипят с похвали играча.

„Марио ми се обади веднага след двубоя и първият му въпрос беше: „Как играх татко?". Аз отговорих: „Този път ти давам осем от десет. Не за гола си, а защото игра за отбора си. Браво!", цитира Mediaset думите на Франко Балотели.

„Марио покани мен и жена ми да дойдем и да го гледаме в Рим срещу Уругвай. Аз съм на 82 години, така че пътуванията са трудни за мен, но му обещах скоро да го посетя в Манчестър. Той заслужава това. Те просто трябваше да сложат пръста на верния клавиш, за да получат това, което е вътре в него", каза още бащата на Супер Марио.

Тимът на Италия между другото прекара събота вечер в Рим, където местния Даниеле Де Роси избра ресторанта, в който той и съотборниците му прекараха вечерта заедно и отпразнуваха победата над Полша. Посетителите на „Таверна Трилуса" станаха свидетели на голям купон, в който играчите от „Скуадра Адзура" се веселиха от сърце и бяха обгърнати с огромно внимание от персонала на заведението, преди да се приберат около полунощ в хотела си.

Днес представителният тим на страната пътува до Реджо Калабрия, където на новата тренировъчна база „Рицони" ще направи символична тренировка. Символиката е свързана с Дженаро Гатузо, който е от района, а другата цел на заниманията е да бъде подкрепено правителството в борбата му с мафията - базата е изградена върху конфискувана от Ндранета (калабрийската мафия) земя и е предназначена за безплатно обществено ползване.

„Ние всички искаме да се справим с мафията и с тренировката си тук желаем да подчертаем подкрепата за правителството в борбата му с престъпниците", заяви наставникът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели.

 

  Сподели
103