Капело: Ягиелка ще играе със счупен пръст срещу Испания


И. Ангелов

Капело: Ягиелка ще играе със счупен пръст срещу Испания

Фил Ягиелка е заявил пред Фабио Капело, че иска да вземе участие и е готов да играе срещу Испания въпреки счупения си пръст на крака. Полузащитникът на Евертън ще приеме болкоуспокояваща инжекция, за да играе срещу Испания днес. Но вчера той е тренирал без проблеми и е казал на мениджъра, че ще е на ниво за игра.

The Daily Mirror предаде думите на Капело: "Аз говорих с него и го попитах, а той каза, че е готов, че е добре. Той каза: 'Ако решиш, съм готов да играя.' Тренираше пълноценно вчера и без инжекция. Той ще реши дали ще му трябва инжекция за мача. Решението е негово."

"Играчът ми каза, да. Но аз мисля за 2 неща преди да пусна някой в игра. Първо винаги се консултирам с докторите. Докторът каза, че той може да играе на 100%. После говорих с играча. Можеш да играеш? На 100% си? Не 90%, а 100%? Готов си? Той каза 'Да'."

"След това вече мога да пусна в игра. Ще реша, но бях ясен, че трябва да сме наясно със ситуацията. Играчът каза: 'Да, искам да играя.' Аз не съм казвал: 'Трябва да играеш.' Това е голяма разлика. Окей, наясно ли сме? Трябва да сме ясни в това отношение."

  Сподели
91