Италия победи Полша в приятелска среща


И. Ангелов

Италия победи Полша в приятелска среща

В една от приятелските срещи по време на паузата за големите първенства в Европа Италия бе на гости на Полша. Балотели и компания победиха с 2:0 като гости днес, но домакините изглеждаха добре подредени в отбрана и имат поводи за оптимизъм. Не липсваха и много интересни положения пред двете врати.

Очаквано гостите започнаха по-силно и натиснаха противника. Бързо се създадоха няколко положения, а най-активен бе нападателят на Манчестър Сити - Марио Балотели. Освен че бе търсен често от Пирло на върха, той раздаваше добре топката, като в 11-ата минута негов пас замалко не доведе до гол на Пацини.

В 30-ата минута неизбежното се случи и Балотели вкара. Нападателят е в изключителна форма тази година, а голът бе истински шедьовър. Завъртане и удар от далеч не дадоха шансове на вратаря на Полша.

Втората половина на мача бе по-интересна, като отново Италия доминираше, а Полша се чувстваше удобно в отбрана. В 60-ата минута Пацини вкара след извеждащ пас на Балотели. След това попадение италианците решиха да отпуснат педала на газта и предадоха инициативата на домакините. В края на мача - 84-ата минута, се стигна до дузпа за домакините, след като Ранокиа повали Левандовски в наказателното.

Дузпата бе изпълнена трагично, но похвали заслужава и Буфон, който се справи страхотно със ситуацията. Левандовски продължи с набезите си, които застрашаваха италианската врата до края на мача, а след един добър удар трябваше Киелини да чисти топката от опасната зона. В крайна сметка мачът завърши 2:0 за Италия.

  Сподели
81