Уорнък: Англия с този отбор не може да спечели нищо в момента


Н. Гавазов

Уорнък: Англия с този отбор не може да спечели нищо в момента

Мениджърът на КПР Нийл Уорнък смята, че Фабио Капело е трябвало да бъде уволнен от треньорския пост на Англия след Световното първенство по футбол миналата година и да бъде заменен с наставника на Тотнъм Хари Реднап. Както е известно, италианският специалист е готов да си тръгне след края на Евро 2012 в Полша и Украйна и ФА ще търси за негов заместник някои английски мениджър.

Уорнък е убеден, че на Капело е трябвало да му бъде посочена вратата и да се търси местен специалист, който да не бъде подлаган на натиск непременно да класира Англия на предстоящото първенство в Полша и Украйна.

„Никога не съм бил съгласен с назначаването на Капело, както и заради парите, които му се плащат. Капело трябваше да бъде освободен след Мондиал 2010, но не само по финансови причини. Почвата беше идеална някой друг да поеме нещата, като например Хари. ФА обаче ги е страх и вместо да хваната бика за рогата и да се експериментира без да се гледат резултатите, те предпочетоха да запазят статуквото. Англия с този отбор няма шанс да спечели нищо в момента. Всъщност, аз не виждам такава перспектива и в обозримо бъдеще", споделя Уорнък за The Sun.

 

  Сподели
63