Тери ще бъде извикан в националния отбор на Англия, а Фърдинанд - не


Н. Гавазов

Тери ще бъде извикан в националния отбор на Англия, а Фърдинанд - не

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело потвърди, че защитникът на Челси Джон Тери ще бъде извикан за предстоящите приятелски двубои против Испания и Швеция, независимо на скандала, в който се замеси капитанът на „Трите лъва". Както е известно, Тери е обвинен в използване на расистки обиди срещу Антон Фърдинанд от КПР и в момента срещу него тече разследване от страна на лондонската полиция, а също и на Футболната асоциация на Англия. Отделно от това, налице е голям вътрешен дебат дали 30-годишният футболист трябва да бъде избран.

Някои хора, включително и президентът на Куинс Парк Рейнджърс Тони Фернандес смята, че Тери е невинен до доказване на противното, но други са мнение, че участието му в националния отбор трябва да бъде замразено до края на разследването. Това породи много полемики и призиви към Капело да изключи временно Джон от „Трите лъва". Италианският специалист пренебрегна обаче тези призиви и заяви, че Тери ще играе в предстоящите мачове. Капело обяви също така, че защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд няма да получи покана, заради липсата на достатъчно игрово време.

„Тери е в списъка на играчите, които ще бъдат поканени. Всички говорят за него, но аз и ФА решихме, че той трябва да участва. Вчера се срещнах с него и разговаряхме. Докато не излязат резултатите от разследването на ФА и полицията, аз смятам, че той е невинен. Обратното не е доказано, нали? За мен това е важно", заяви за Sky Sports Капело.

„Рио няма да бъде извикан. С него се срещнах в четвъртък и му казах: „Смятам, че с теб вече разговаря Сър Алекс и също мисля, че имаш нужда от повече мачове". Той ми отвърна: „ Съгласен съм, аз трябва да играя повече. Длъжен съм да набера форма". Надявам се, че Рио ще успее да набере тази форма за Евро 2012, защото искам той да бъде там", допълва още италианският специалист.

 

  Сподели
82