Джон Тери - невинен до доказване на противното


Н. Гавазов

Джон Тери - невинен до доказване на противното

Джон Тери ще остане капитан на националния отбор на Англия за приятелските срещи с Испания и Швеция следващия месец, ако разследването на обвиненията в предполагаеми расистки обиди спрямо защитника Антон Фтрдинанд се проточи във времето, съобщи Sky Sports. Източници на медията вътре във Футболната асоциация разкриха (ФА), че футболните чиновници нямат никакво намерение да отнемат капитанската лента на играча на Челси и смятат твърдо да следват политиката „ невиден до доказване на противното".

Както е известно, във вторник вечер ФА започна разследване на Тери по обвинения в проява на расизъм по време на срещата от деветия кръг на Висшата лига на Англия с Куинс Парк Рейнджърс в неделя. Шефовете на английския футбол по-рано бяха заявили, че няма да предприемат никакви действия, докато клубът от „Лофтус Роуд" не подаде жалба, което ръководството на КПР направи вчера следобед и по такъв начин задейства процедурата.

Тери обеща да изчисти името си, но според специалистите, ако той не го прави, инцидентът ще има неприятни последици за него - освен с полицията, той ще сложи най-вероятно край на кариерата му.

 

  Сподели
100