Сър Алекс отказал да поеме олимпийския отбор на Великобритания


Н. Гавазов

Сър Алекс отказал да поеме олимпийския отбор на Великобритания

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че той е отказал предложение да оглави мъжкия отбор по футбол на Великобритания за Олимпиадата в Лондон през следващата година. Както е известно, на въпросния турнир Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат представени от един тим, чиито наставник ще бъде Стюърт Пиърс, който в момента е начело на младежкия национален отбор на Англия.

Днес обаче стана ясно, че преди да бъде назначен Пиърс, постът е бил предложен на Сър Алекс. В понеделник председателят на организационния комитет на Олимпиадата лорд Себастиан Коу се е срещнал лично с мениджъра на Манчестър Юнайтед и двамата са разговаряли повече от част. Но шотландският специалист е бил непоколебим - единствените му ангажименти ще бъдат свързани с „червените дяволи".

„Аз казах на Себастиан, че бих обмислил предложението, ако не тренирах Юнайтед. Но само при това положение. Твърде много съм зает с работата си на „Олд Трафорд", за да хвърлям сили другаде", сподели Сър Алекс за Magic1152.

 

  Сподели
144