Жертвата на Рууни се застъпи за нападателя


Н. Гавазов

Жертвата на Рууни се застъпи за нападателя

Защитникът на Черна гора Миодраг Джудович обеща да подкрепи Уейн Рууни, ако нападателя реши да обжалва наложеното му от УЕФА наказание. Както е известно, английският национал бе изгонен за нарушение срещу централният защитник на черногорците, а миналия четвъртък европейските футболни чиновници решиха да спазят буквата на закона и дисквалифицираха за три мача нападателя, което на практика го лишава от участие в груповата фаза на Евро 2012.

Джудович смята, че наказанието на Рууни е прекалено сурово и заяви, че ще подкрепи английския национал, ако той направи опит да му бъде намалена дисквалификацията от три мача.

„Аз не мисля, че наказанието е справедливо. Той просто не мислеше в онзи момент и след това осъзна какво е направил. Разбра случилото се и веднага ми се извини. Беше наистина болезнено и имах леко подуване, но нямаше синина", заяви Джудович за Daily Mirror.

Защитникът на Черна гора се надява също отборът му да преодолее Португалия в плейофите за класиране на Евро 2012 и отново да се срещне с Рууни, но този път в Полша и Украйна.

„Да, разбира се, че отново бих искал да играя срещу него. Той е страхотен играч и винаги е удоволствие да играеш срещу неговия отбор", допълва черногорският защитник.

 

  Сподели
96