Капело смята да вземе Рууни на Евро 2012


Н. Гавазов

Капело смята да вземе Рууни на Евро 2012

Селекционерът на националния отбор на Англия Фабио Капело възнамерява да включи Уейн Рууни в групата за Европейското първенство в Полша и Украйна през следващата година, съобщава новината The Mirror. Както е известно, нападателят на Манчестър Юнайтед получи червен картон по време на последната квалификационна среща на „Трите лъва" срещу Черна гора и в четвъртък дисциплинарния комитет на УЕФА наказа играча с дисквалификация от три мача, което на практика означава, че Рууни ще пропусне груповата фаза на Евро 2012.

Това породи спекулации в медиите, че играчът ще отпадне от сметките на Капело, а от петък в британските медии се оформи дебат трябва ли Рууни да пътува за Полша и Украйна или да си остане на Острова. Някои водещи медии като Sky Sports и ВВС дори организираха анкети сред читателите си.

В днешния си брой обаче, The Mirror твърди, че Капело, който е известен с това, че не се поддава на обществен натиск, възнамерява да включи Рууни в групата на „Трите лъва", ако разбира се нападателя остане здрав и запази сегашната си форма.

 

  Сподели
93