Сушич: Не разбирам, защо трябваше да бъде отсъдена дузпа?


Н. Гавазов

Сушич: Не разбирам, защо трябваше да бъде отсъдена дузпа?

Старши-треньорът на Босна и Херцеговина Сафет Сушич сподели, че се чувства много тъжен от резултата в мача с Франция. Както е известно, на „Стад дьо Франс" неговият отбор поведе в 40-та минута с гол на Един Джеко и почти през целия двубой босненските футболисти не позволиха на своя съперник да промени развитието на двубоя. В 78-та минута обаче, главният съдия в срещата Крейг Томсън отсъди дузпа в полза на „сините", която Самир Насри превърна в гол.

Равенството 1:1 остави Франция на първото място в групата, а Босна и Херцеговина ще се задоволи с втората позиция, която обаче дава шансове на тима чрез плейофи да се класира за финалите на Евро 2012.

„Тъжен съм, а най-много за моите играчи, които изиграха много добър мач. Те контролираха срещата 60 минути, но след това отпаднахме физически. Въпреки това, бяхме много близо до успеха. Казах ви преди двубоя, че той няма как да завърши при 0:0 и ще играем атакуващ футбол. Не искам да виня футболистите си. Аз ги поздравявам и се надявам в плейофите да имаме повече късмет, защото заслужаваме да бъдем в Полша и Украйна. Дузпата? Аз не я видях и не разбирам, за това падане на Насри трябва ли да се даде дузпа", заяви Сушич след мача.

 

  Сподели
89