Португалия не оглави Група Н - загуби от Дания


И. Ангелов

Португалия не оглави Група Н - загуби от Дания

Отборът на Португалия се нуждаеше от точка в гостуването на Дания днес, и Пауло Бенто заложи на силен състав, но Кристиано и компания се изложиха и загубиха с 2:1. Домакините, въпреки че не впечатляваха с технични отигравания и контрол над топката, организираха добри контраатаки и се възползваха максимално от шансовете си, а Португалия просто изглеждаше, че няма да вкара никога.

Началото бе силно за домакините се оказа добро. Голът на Делхи дойде в 13-ата минута, като щастлив рикушет помогна за попадението. Въпреки гола португалците наложиха контрол и се настаниха в половината на домакините. Малшансът и множеството грешни отигравания не помагаха на гостите днес, а и добрите изяви на вратаря оставяха датчани в мача.

Второто полувреме обаче домакините изглеждаха много по-добре. Те организираха много атаки и само Руй Патрисио и добрите му изяви спасяваха португалците. Бенднер успя да се разпише в 63-ата минута и сломи настроението на играчите на Португалия. В една атака в края на мача обаче те получиха шанс да изпълнят свободен удар от далечно разстояние. Кристиано Роналдо застана зад топката и я изстреля в ъгъла на вратата по изключителен начин. Красивото му попадение е единственото успокоение за второто място на Португалия в Група Н.

  Сподели
112