Дел Боске: Торес трябва да заслужи мястото си в националния отбор


Н. Гавазов

Дел Боске: Торес трябва да заслужи мястото си в националния отбор

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске даде ясно да се разбере, че нападателят на Челси Фернандо Торес ще трябва да заслужи мястото си в състава за Евро 2012 с добри изяви на клубно ниво, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, играчът, който вкара победният гол за Испания срещу Германия на финала на Европейското първенство през 2008 година, в момента се бори да намери своята най-добра форма, след като през януари напусна Ливърпул в посока Челси.

Дел Боске настоява, че изборът му за следващата година ще се основава по-скоро на изпълненията на футболистите, отколкото на постиженията от миналото.

„Няма да има никакви привилегии за никого. Има много голяма конкуренция за всяко едно място и ние трябва да бъдем справедливи към всички. Фернандо Торес има голяма история с националния отбор, но също така, фактът да играе в момента в отбора са изявите му на клубно ниво. Ще видим как ще стоят нещата за Евро 2012", заяви на днешната си пресконференция преди мача с Шотландия наставника на Испания.

Торес бе част от стартовия състав на „Ла Фурия" за победата с 2:0 над Чехия миналия петък, но не успя да намери мрежата на противника и бе заменен след един час игра.

 

  Сподели
79