Тери пожела на Фърдинанд да си върне по-бързо мястото в Трите лъва


Н. Гавазов

Тери пожела на Фърдинанд да си върне по-бързо мястото в Трите лъва

Джон Тери подкрепи своя партньор в отбраната на Англия Рио Фърдинанд и призна, че ще се радва защитникът на Манчестър Юнайтед да се върне в представителния тим на страната. Както е известно, „Трите лъва" ще се класират тази вечер за финалите на Ерво 2012, ако избегнат загуба от Черна гора и в Подгорица капитанът на Англия ще бъде своя дългогодишен партньор Фърдинанд, който бе оставен извън състава, заради лошото си физическо състояние.

Тери обаче се надява, че Фърдинанд ще се завърне в състава на италианеца за европейското първенство в Полша и Украйна, което ще се проведе през следващата година.

"Аз съм на 100 процента сигурен, че Рио може да се върне. Той не е напълно готов за игра, но когато е здрав и играе, той е един от най-добрите централни защитници в света", заяви Тери на снощния брифинг преди мача.

"Той играе за един от най-добрите клубове в света. Ситуацията при него е сходна с тази на Франк Лампард. Когато той не е повикан, хората бързат да го отписват, добави капитанът на Англия. Но ние никога не можем да отпишем двама футболисти от световна класа и Рио ще се завърне в националния отбор. Сигурен съм в това. Той е играч от голяма световна класа и играчите вярват в него", допълва защитникът.

Тери бе капитан на английските национали по времето, когато "Трите лъва" се провалиха в квалификациите за Евро 2008 и пропуснаха турнира. Заради секс скандала, в който се забърка той бе лишен от капитанската лента през 2010 година, когато Англия участва на Мондиал 2010 и се представи неубедително, но сега бранителят има уникален шанс да изведе английските национали като капитан на Европейското първенство в Полша и Украйна през 2012 година.

„Това е моята мечта - да изведа Англия с капитанската лента на голям турнир. Заедно, целият отбор трябва да достигнем до еврофиналите, независимо с равенство или победа срещу Черна гора. Необходимо е да се справим добре и да направим правилните неща. Имаме добра подготовка и сме в добра форма, а освен това сме изпълнени с увереност, защото ние сме на върха на нашата група. Този мач ме връща с мача с Турция преди няколко години. Когато се нуждаехме от равенство в Истанбул, за да отидем на Евро 2004. Трябва да победим утре вечер", завърши бранителят.

 

  Сподели
76