Дамянович: На Уембли Англия не показа достатъчно уважение към Черна гора


Н. Гавазов

Дамянович: На Уембли Англия не показа достатъчно уважение към Черна гора

Нападателят на Черна гора Деян Дамянович заяви, че отборът на Англия не е показал достатъчно уважение към Черна гора, когато двата тима се срещнаха за първи път на „Уембли" миналата година. Както е известно, утре вечер на „Под Горицом" в Подгорица двата тима излизат един срещу друг в среща от група G на квалификационния турнир за Евро 2012 и англичаните се нуждаят от точка, за да си осигурят първото място в групата, в която се намира още и България.

Домакините се радваха на летящ в своята кампания, постигайки три победи и равенство срещу Англия, но по-късно успяха да вземат само една точка в срещите си с Уелс и България и в момента се нуждаят от две победи в оставащите си двубои, за да завършат първи. Това прави мачът утре вечер особено важен за двата отбора и „Трите лъва" ще се изправят срещу отбор, който излиза със самочувствието на непобеден на „Уембли". Дамянович, който играе за ФК Сеул в Южна Корея смята, че тогава англичаните не са играли сериозно срещу Черна гора.

„Англия не показа достатъчно уважение срещу нас. Те вероятно си мислеха, че ще ни бият лесно, играха много лошо, а ние бяхме невероятни. Ако утре се защитаваме добре, аз мисля, че можем да направим нещо специално срещу тях. Но ще бъде трудно, защото те ще излязат по друг начин и съм сигурен, че този път ще играят сериозно. Имаме толкова добри играчи, че който и да се изправи срещу нас, ако не даде всичко от себе си, няма как да ни победи. Ще се опитаме да ги натиснем от самото начало и да им разстроим играта. Вярвам, че всичко е възможно да се случи в този мач", заяви Дамянович на днешната пресконференция преди утрешната среща.

 

  Сподели
75