Нищо ново, България пак падна (видео)


В. Мухарски

Нищо ново, България пак падна (видео)

Националният отбор на България допусна нова загуба в квалификационната фаза за Евро 2012. След поражението от Англия на "Васил Левски" от преди няколко дни, днес трикольорите загубиха с 3:1 като гост на Швейцария. Мачът бе 103-ти с националната фланелка за Стилиян Петров, който вече е рекордьор по този показател.

Двубоят започна добре за родните играчи, които дори поведоха в резултата. В 9-ата минута Мартин Петров центрира от корнер а Стилиян засече с глава, топката не бе добре избита от вратаря Беналио и попадна в Иван Иванов, който я прати в мрежата за радост на българите.

Последва натиск пред нашата врата, а пропуски пред Ники Михайлов направи Шакири. Все пак в добавенто време на първата част, след двойно подаване с Дердьок, Шеридан Шакири изравни резултата. Отново той се разписа в 61-ата минута и по този начин даде преднина на своя тим. България доигра мача с човек по-малко, като минути след второто попадение на домакините, Живко Миланов получи втори жълт и съответно червен картон.

С това обаче мъките за България не свършиха. Две минути преди края на мача Шакири оформи своя хеттрик, отбелязвайки трети гол за Швейцария за крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127