Франция ще излъже Румъния и ще направи решителна стъпка към Евро 2012


А. Павлов

Франция ще излъже Румъния и ще направи решителна стъпка към Евро 2012

Румъния - Франция
Стадион: "Стадионул Национал", Букурещ
Дата: 06.09.2011 г.
Час: 21:30
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)

Двубоите между Румъния и Франция винаги са били много интересни и вълнуващи, като фактът, че двете страни поддържат приятелски отношения, изобщо не намалява заряда и напрежението, витаещи във въздуха преди сблъсъците между румънци и французи. Нормално е да се очаква, че и тазвечершният дуел между двата отбора ще бъде добро представление, което си заслужава да се гледа. Северните ни съседи приемат Петлите в изключително важен мач от Група D от квалификациите за Евро 2012. Понастоящем французите са начело в групата със сбор от 16 пункта, докато румънците са четвърти с 11. При победа срещу своя класен противник състезателите на Виктор Пицурка обаче ще се доближат сериозно не само до втората позиция, осигуряваща участие в баражите, а дори и до лидерското място в Група D. В борбата за първите две места са замесени също Босна и Херцеговина и Беларус. В момента босненците се намират на втора позиция с 13 точки, беларусите пък са трети с пункт по-малко на своята сметка. По-назад в подреждането откриваме Албания, която заема пето място с осем точки, докато последният Люксембург има едва един пункт в актива си.

Другите две срещи от групата, които ще се проведат днес, противопоставят люксембургци и албанци, от една страна, и босненци и беларуси, от друга. Тук можем да заявим спокойно, че изходът от двубоя между Босна и Херцеговина и Беларус, както и този от мача между Румъния и Франция, най-вероятно ще покажат как ще изглежда крайното класиране в Група C. От тук насетне всяка една точка ще бъде от огромно значение и затова заключителният етап от състезанието за първите две позиции обещава да бъде крайно оспорвана и интригуваща.

В този ред на мисли фаворитът измежду четирите претендента за призовите места определено е отборът на Франция. Петлите, които тръгнаха с горчиво поражение с 0:1 от Беларус, лека-полека започнаха да подобряват представянето си и това веднага повлия на тяхното класиране. Селекционерът Лоран Блан се зае с едно доста тежко предизвикателство, решавайки да оглави тима след катастрофата в Южна Африка. Световният първенец от Мондиал 1998 трябваше да предприеме наложителните промени, които касаеха най-вече кадровата ситуация в отбора. Бившият наставник на Бордо лансира няколко млади момчета като Рами, М'Вила и Мартен. В същото време в редиците на Трикольорите играят световни звезди като Франк Рибери, Флоран Малуда, Патрис Евра, Самир Насри, Карим Бензема, Ерик Абидал и Бакари Саня. И преди, когато начело на Франция бе Раймон Доменек, Петлите също разполагаха с много на брой качествени футболисти, които обаче не действаха като отбор. За разлика от това, при Лоран Блан вече има осезаема разлика в този аспект и успехът с 1:2 срещу Албания доказа нагледно, че при французите отново има отборен дух и че те са способни да се справят в трудни ситуации, каквато несъмнено бе гостуването на албанците.

Така, след като се разходихме из лагера на Петлите, сега ще погледнем и какво става при румънците. И те, както своя днешен опонент, стартираха неубедително квалификационната кампания и след първите си четири срещи тимът бе завоювал само две точки. След това обаче хората на Пицурка записаха три последователни победи, които наистина ги върнаха в борбата за участие на европейските финали. Сега северните ни съседи трябва да продължат със силните резултати, ако искат тези квалификации да завършат по сполучлив начин за тях. В оставащите си три двубоя Румъния домакинства на Франция и Беларус и играе навън с Албания. Ако не девет, то спечелването на седем пункта е напълно постижима цел за румънските национали и ако те успеят да постигнат това, то шансовете им за стигане поне до баражите ще бъдат повече от реални. За жалост на Виктор Пицурка в дуела с Франция той няма да може да използва Габриел Торже, който предната седмица вкара двете попадения за успеха над Люксембург, тъй като играчът на Удинезе е наказан. Адриан Муту и Габриел Тамаш пък бяха отстранени от националния отбор заради недисциплинирани действия.

В стана на Франция пък отново могат да разчитат на Адил Рами, който пропусна мача с Албания заради наказание. Очаква се Карим Бензема да започне на върха на атаката, а не е изключено и Марвин Мартен да заеме поста на офанзивния халф за сметка на Самир Насри, който може да бъде върнат в по-задни позиции като дефанзивен полузащитник.

В края на всяка една прогноза, която изготвяме за Вас, естествено, идва ред и на даването на знак. В настоящия случай тази задача изглежда наистина предизвикателна, тъй като гостите, въпреки че са фаворит, надали биха могли да се наложат с кой знае колко голяма разлика над своя съперник. Все пак Рибери и компания имат достатъчен потенциал, за да излъжат Румъния на новото бижу "Стадионул Национал", и с това да направят решителна стъпка към класирането си на европейското първенство.


Последни 5 изиграни срещи:

Румъния:

03 юни Румъния - Босна и Херцеговина 3:0 (Квалификация за Евро 2012)
08 юни Бразилия - Румъния 1:0 (Приятелска среща)
12 юни Парагвай - Румъния 2:0 (Приятелска среща)
10 август Сан Марино - Румъния 0:1 (Приятелска среща)
02 септември Люксембург - Румъния 0:2 (Квалификация за Евро 2012)

Франция:

03 юни Беларус - Франция 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
06 юни Украйна - Франция 1:4 (Приятелска среща)
09 юни Полша - Франция 0:1 (Приятелска среща)
10 август Франция - Чили 1:1 (Приятелска среща)
02 септември Албания - Франция 1:2 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Румъния - Франция

6 мача
0 победи за Румъния
4 равенства
2 победи за Франция
Голова разлика: 7:4 за Франция


Коефициенти от bet365:
Румъния - 3.75
Равен - 3.30
Франция - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Румъния - 4.00
Равен - 3.15
Франция - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19